top of page

Date 2 Wegsmelten met een heerlijke chocolade fondue

Stel je eens een avond voor, met kaarsen, zachte muziek op de achtergrond en de geur van gesmolten chocolade die de kamer vult. Quality time samen doorbrengen hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Een chocolade fondue date organiseren is eenvoudig en toch bijzonder. Het is niet alleen een kans om samen te genieten van heerlijke smaken, maar ook een gelegenheid om luchtig en toch diepgaand te praten. Laat je zintuigen verwennen terwijl je samen in de verleidelijke chocolade fondue dipt.


Voorbereidingstijd: 30 minuten

Duur van de date: 60-90 minuten 

Complexiteit: Makkelijk 

Kosten: € - €€


Date night idee: Ga samen chocolade fonduen

Thema’s van de date

Talk | Create | Relax | Food | Kids | Dubbeldate 


Benodigdheden 

  • Chocolade (melk-, puur-, of witte chocolade naar keuze)

  • Diverse dips zoals aardbeien, banaan, marshmallows, pretzels, stukjes cake, koekjes, etc.

  • Fondueprikkers of (lange) vorken

  • Kom of (optioneel) een fondueset

  • Tafelkleed

  • Sfeermakers zoals sfeervolle muziek, kaarsen, dekentjes

  • Optioneel: Zelfgemaakte kletspot 

 

Stap 1: Haal je de juiste dips in huis

Deze date vraagt om een klein beetje voorbereiding. Het gaat vooral om het inkopen van de juiste ingrediënten. Wat lekker is om een afwisseling te hebben tussen zoet en hartig en ook een aantal fruitsoorten eraan toe te voegen. We hebben een boodschappenlijstje voor je opgesteld met dipbare lekkernijen!  Ingrediënten voor de chocolade fondue


Stap 2: Gebruiken van een fondueset

Beslis vooraf of je een fondueset wilt gebruiken. Je kunt je eigen fondueset gebruiken of er een lenen. Hoewel het gebruik van een fondueset handig is, is het niet noodzakelijk. Met een fondueset blijft de chocolade langer warm en vloeibaar. Zonder fondueset kan je de chocolade tussentijds ook opnieuw opwarmen.


Stap 3: Creëer de juiste sfeer

Het creëren van de juiste sfeer en setting is een essentieel onderdeel van deze date night. Er zijn verschillende manieren om de sfeer te versterken tijdens deze avond. Denk aan kaarsjes, dekentjes en muziek. Zorg er in ieder geval voor dat de plek waar jullie gaan fonduen gezellig is aangekleed. Aangezien knoeien met chocolade onvermijdelijk is tijdens het fonduen, is het verstandig om voor bescherming te zorgen, zoals een tafelkleed.


Stap 4: Smelt de chocolade 

Smelt de chocolade in de fondueset of au bain-marie. Au bain-marie: doe een laagje water in een steelpannetje en breng aan de kook. Zet dan het vuur laag. Vul de middelgrote kom met chocolade en plaats deze op het steelpannetje. Roer goed door en wacht tot de chocolade helemaal vloeibaar is. 


Terwijl de chocolade smelt, snijd je de verschillende dips in hapklare stukjes. Denk aan het verwijderen van de kroontjes van de aardbeien, het in plakjes snijden van de bananen, etc. Zodra de chocolade volledig gesmolten is en een gladde consistentie heeft, ben je klaar om te dippen!


Stap 5: Dip met elkaar

Plaats de verschillende dips rondom de chocolade zodat ze gemakkelijk bereikbaar zijn voor jullie beiden. Gebruik de fondueprikkers of (lange) vorken om de stukjes fruit, cake, koekjes, of andere dips in de gesmolten chocolade te dompelen. Geniet van het samen delen en dippen van heerlijke lekkernijen! 


 

Don’t let them drop

Voeg een speelse draai toe aan de avond door een "straf" toe te voegen voor degene die iets laat vallen in de chocolade. Opdrachten kunnen variëren van het zingen van een liedje tot het delen van een geheim of het stellen van een vraag door de ander. 

 

Optioneel Stap 6: Maak je eigen kletspot

Neem de tijd om te kletsen, te lachen en te genieten van elkaars gezelschap. Dit is een veilige omgeving om op een luchtige maar toch diepgaande manier met elkaar te praten. Een leuke manier om het gesprek te starten, is door je eigen gesprekspot te maken. Schrijf op briefjes vragen die je aan elkaar wilt stellen en stop ze in de pot. Als je het moeilijk vindt om vragen te bedenken, kun je ook een onderwerp kiezen zoals vakanties, huishouden of financiën.


 

Jij bent de dip! 

Is het zo'n avond? Ja hoor, het is zo'n avond! Waarom niet lekker gek doen en elkaar beschilderen met chocolade? Je kunt jezelf of je partner onderdompelen in een heerlijke chocolade-ervaring. Hoe je de chocolade eraf haalt, laten we aan jullie over om te bedenken ;) Laat jullie creativiteit maar de vrije loop!

 

Nieuwsgierig naar onze chocoladefondue date? Check de video!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page