top of page

Date 3 Strijd tegen elkaar tijdens de Pasen Games

Tijdens deze Paas date zitten jullie zeker niet op eieren. Het is tijd om deze Pasen om te toveren tot eentje die je niet snel vergeet! Lees hieronder de instructies en download gratis de Paasdate template en daten maar! Deze date is hilarisch met z’n tweeën te beleven, maar kan ook met vrienden, familie of kinderen. Verzamel de meeste paaseieren tijdens 14 ludieke spellen en kroon jezelf tot de winnaar van de Pasen Games 2024. Waar wacht je nog op! Ga de strijd aan.


Voorbereidingstijd: 10 min

Duur van de date: 90 min 

Complexiteit: Medium 

Kosten: 


Uitleg pasen date night

Thema’s van de date: 

Play | Eten | Kidsproof | Competitie | Party | Dubbeldate 


Benodigdheden 

 • Paaseieren +- 30 per kleur/smaak, +- 10 van de neutrale kleur (per team / persoon heb je een kleur nodig + 1 neutrale kleur) 

 • 2 (thee)lepels

 • 6 bekers / cups 

 • Teiltje / bak 

 • Theedoek 


 

Spelregels 

 • Jullie gaan verschillende opdrachten doen met chocolade paaseitjes. 

 • Per opdracht kan je paaseieren verzamelen, wie de meeste paaseieren verzamelt is de winnaar! 

 • Zorg dat je genoeg paaseieren in huis hebt en, hoe moeilijk het ook is, eet tussentijds niet te veel paaseieren. 

 • Per opdracht zie je hoeveel paaseieren en welke andere benodigdheden je nodig hebt.

 • Bepaal van tevoren wie met welke kleur paasei gaat spelen. 

 • Je mag onderling bepalen of je opdrachten vaker doet of niet.

 • Als er een kleur paasei op is, gebruik dan de neutrale kleur.


 

1. Appeltje eitje 

Bepaal samen een af te leggen parcours (wees creatief met stoelen en banken). Plaats vervolgens de steel van een lepel tussen je tanden en plaats een chocolade paasei op de lepel. Zorg dat jullie beiden klaar staan, tel af en leg zo snel mogelijk het parcours af.  Als het paasei van de lepel valt, moet je opnieuw aan het parcours beginnen. De persoon die het parcours het snelste aflegt wint 1 paasei. 


2. Jasje uit 

Verzin een tactiek om een chocolade paasei te ontdoen van zijn verpakking zonder hiervoor je handen te gebruiken. De persoon die dit het snelste doet, wint 1 paasei.


3. Mondig

Probeer van een afstand van 2 meter een paasei in de ander zijn mond te gooien. Bepaal zelf wie gooit en wie het paaseitje met de mond opvangt. Deze opdracht speel je niet tegen elkaar, maar met elkaar. Als je deze opdracht uitvoert als dubbeldate, wint het team met de minste pogingen 1 paasei. 


4. Jeu de Paasei 

Een ouderwets potje jeu de boule, maar dan met paaseitjes. De beginnende speler rolt een neutraal paasei (de but) in het zelf bepaalde speelveld. De eerste speler probeert zijn paasei zo dicht mogelijk bij de but te werpen. Daarna is de tegenpartij aan de beurt. Deze probeert het eigen paasei dichter bij de but te werpen. Dit kan door een paasei dichterbij te rollen, of door een paasei van de tegenpartij weg te stoten. Hierna is telkens degene aan de beurt die met zijn dichtsbijzijnde paasei het verste weg ligt van de but. Beide gooi je met 3 paaseieren. 


Als alle paaseieren gespeeld zijn, krijgt degene wiens paasei het dichtst bij de but ligt net zoveel extra punten als het aantal paaseieren dat dichter bij de but ligt dan het dichtstbijzijnde paasei van de tegenpartij.


5. Chubby bunny 

Bij wie passen de meeste paaseieren in de mond? Doe om de beurt een paasei in jullie mond. Slikken en kauwen mag niet! De persoon die de meeste paaseieren weet te verwerken, wint 1 paasei. 

 

Zo ging het er bij ons aan toe! 

6. Shoot out 

Plaats op de tafel 2 rijen van 3 cups/bekers met een derde water erin. Een cup dichtbij, de ander verder weg en de laatste cup op het eind van de tafel.  Verzamel elk 6 paaseieren van jouw kleur en sta beiden achter een rij met cups. Gooi zo snel mogelijk een paasei in de dichtstbijzijnde cup. Als je deze hebt geraakt mag je door naar de volgende cup. Per cup die je raakt krijg je 1 paasei. Het spel stopt op het moment dat de speler als eerste in alle cups een paasei heeft gegooid.


7. Blind zoeken 

Blinddoek je tegenstander. Verstop/leg vervolgens 10 paaseieren op de vloer van de ruimte waarin jullie spelen. Set de timer op 2 minuten en probeer zo veel mogelijk paaseieren te vinden. Elke paasei die je vind, telt als 1 extra paasei. 


8. Ketsen 

Verzamel elk 6 paaseieren en ga tegenover elkaar staan aan de andere kant van de tafel. Plaats op het randje van de tafel 3 paaseieren van jouw kleur. Tel samen af en rol met een paasei over de tafel en probeer de paaseieren van jouw tegenstander van de tafel te ketsen. Bij elke paasei die je van de tafel ketst verdien je 1 paasei. Het spel afgelopen als één van de twee spelers alle paaseieren van de tafel heeft geketst. 


9. Goochelaar 

Pak 3 kopjes en plaats deze op de kop. Plaats onder ieder kopje één van de kleuren paaseieren. Schuif met de verschillende kopjes. De tegenstander raadt onder welk kopje het paasei ligt. Klopt dit!? Dan verdient de tegenstander 1 ei. Als de tegenstander het niet weet te raden, verdient de goochelaar 1 paasei. Wissel daarna van rol.


10. Grab the egg

Ga tegenover elkaar zitten aan de tafel. Plaats een paasei op het midden van de tafel. Je hebt omstebeurten, de keuze om op het paasei te slaan, of het paasei vast te pakken.  Dit mag op hoog tempo om het spannender en moeilijker te maken. Als op het paasei geslagen wordt, dan verandert er niets. Als het ei vastgepakt wordt dan moet de volgende ervoor zorgen dat er niet op tafel geslagen wordt. Wordt dit wel gedaan, dan heeft de ander een punt. De persoon die als eerste 3 punten heeft, wint 1 paasei. 


 

Ben je op zoek naar nog meer gekke dates? Bestel dan Crazy88 

11. Master mind

De codemaker kiest 3 (of meer) paaseieren en plaatst deze in een gekozen volgorde op een plek die de tegenstander niet kan zien. Het is toegestaan om paaseieren in dezelfde kleur te kiezen. De codemaker heeft de keuze uit 3 verschillende kleuren. Dit is de verborgen code die de codebreker moet gaan ontrafelen.

De codebreker plaatst 3 paaseieren naar keuze in de eerste lege rij. De codemaker geeft aan hoeveel paaseieren er correct liggen. Met deze nieuwe informatie plaatst de codebreker de paaseieren in een nieuwe volgorde. De codebreker mag notities maken. De persoon die in het minst aantal pogingen die code weet te kraken verdient 3 paaseieren.   


12. Paaseieren verstoppen

Verstop 5 paaseieren in de ruimte waar jullie spelen. Je krijgt 3 minuten. Voor elk paasei die je vindt, ontvang je 1 paasei. 


13. The big 5

Extra suikers kan je wel gebruiken tijdens deze date. Eet zo snel mogelijk 5 paaseitjes op, wie dit het snelste doet, wint 1 paasei! 3, 2, 1, GO!


14. Ei happen

Pak een teiltje met water en plaats hier 6 paaseieren van elke kleur in. Probeer in 2 minuten de paaseieren van jouw kleur op te vissen met je mond. Elke paasei is weer 1 punt waard!


15. Bonus: Digital egg

Op onze website www.ludusbox.nl hebben we 3 paaseieren verstopt. Ga naar de website en zoek! Vind jij als eerste de paasei? Dan win je 1 punt. De onderstaande afbeelding telt niet mee!
And the winner is….

Tel al je verzamelde paaseieren bij elkaar op. Wie is de winnaar van de Paasspelen?


Doe zelf de date samen met je geliefde, familie of vrienden! Download hier de printable


Paasgames
.pdf
Download PDF • 566KB

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page