top of page

Date 1 Movie night: Zo creëer je de ULTIEME romantische thuisbioscoop

We kijken met zijn allen massaal naar films en series. Maar liefst 77% van de koppels kijkt samen televisie. Maar let op! Het gevaar van een filmavond schuilt wel in een klein hoekje, want voor dat je het weet is het weer een ordinair avondje op de bank. Er zijn eenvoudige tips waarmee jij een flinke upgrade kan geven en extra romantiek kan toevoegen aan jullie movie night. 


Voorbereidingstijd: 30-60 minuten

Duur van de date: De duur van de film

Complexiteit: Medium

Kosten: €


Tips voor een romantische movie night

Thema’s van de date

Relax | Snacks | Kids


Benodigdheden 

  • Matras / luchtbed 

  • Kussens 

  • Sier-/ kerstverlichting 

  • Kaarsen

  • Snacks

  • Drinken

 

Bouw een pillowfort

De bank kennen we allemaal wel, maar er is een manier om de filmavond een stuk gezelliger te maken. Namelijk door jullie eigen pillowfort te bouwen. Dit kan op vele manieren, maar onze tip is als volgt. Maak ruimte in de woonkamer, plaats een matras of blaas een luchtbed op. Zorg ervoor dat je het matras zo plaatst dat je op een fijne manier naar de tv kan kijken. Maak het matras vervolgens op met dekens. Pak alle kussens uit huis en creëer zo een plek waar je heerlijk weg kan dromen bij de film. Een mooie bonus: wanneer de film is afgelopen, kan je blijven slapen in de woonkamer!


Sterrenhemel 

Het romantische gevoel van sterren en lichtjes, dat is het recept voor een romantische filmavond. Je kan het zelf al heel eenvoudig creëren. Pak de kerstdoos uit de kast en haal de kerstlichtjes eruit, want deze geven de ultieme sfeer. Span de kerstlichtjes door de kamer en maak een sterrenhemel. Doe alle lampen uit en geniet van de sterrenhemel in jullie eigen woonkamer. 


Candle light movie night 

De kers op de taart, het aansteken van kaarsjes. Met een paar (of heel veel) waxinelichtjes, weet je de ultieme sfeer neer te zetten. Verdeel de kaarsjes rondom het bed en de tv. Je bevindt je in een oase van licht en warmte. 


Snacks & drinks 

Bij een film hoort natuurlijk een heerlijke snack. Je kan elkaar verrassen met een snack of met wat lekkers te drinken. Het favoriete drankje van je partner? Of juist je guilty pleasure.


Kies je film 

Welke film moet ik nu kiezen? Dat blijft een uitdaging. We hebben twee hele leuke opties waarbij jullie tot een keuze komen. De eerste wordt bepaald op basis van de dag waarop jullie een relatie hebben gekregen, die bepaalt namelijk het genre en de snack voor de filmavond. De tweede optie is de film keuzehulp. Aan de hand van vragen kom je erachter welke film jullie gaan kijken. Nieuwsgierig geworden naar de filmkeuze hulp? Download deze onderaan de pagina.


Filmkeuzehulp

Tip: fix een beamer  

Huur, leen of koop een beamer en projecteer de film op een van jullie muren of het plafond. Dit transformeert jullie woning in een echte thuisbioscoop. 


 

Nieuwsgierig hoe onze romantische movie night is uitgepakt? Bekijk de video:
Movie night date box

Hebben jullie Netfilx ook helemaal uitgespeeld en zijn jullie toe aan een ludieke movie snack? Dan is de date box Poppin’ Movie Night jullie droom! Deze box is inclusief een Pathé thuis bon en alle ingrediënten voor een heerlijke loaded popcorn. Op dit moment is deze date box te koop voor €18,99 i.p.v. €24,99, dus sla je slag!

Filmkeuzehulp
.pdf
Download PDF • 672KB


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page