top of page

Interview Ludus date box bij Omroep Flevoland

Vandaag waren wij van Ludus date box op bezoek in de studio bij Omroep Flevoland. Als geboren (Dorien) en getogen (Benjamin) Flevolanders zijn wij de initiatiefnemers van Ludus date box. Wij vonden het super leuk om op bezoek te zijn en meer te vertellen over ons bedrijf! Hieronder lees je een deel van het interview. Het volledige interview is te bekijken via deze link.


Dorien (links) en Benjamin (rechts) lachend in de studio bij Omroep Flevoland

Tegenwoordig heb je overal kant en klare boxen die je online kan bestellen. Denk bijvoorbeeld aan maaltijdboxen of kledingboxen waar complete outfits in zitten. Daar is sinds vorige week een nieuwe categorie aan toegevoegd. De date box. Een kant en klaar pakket gevuld met spullen voor een complete date. Dorien en Benjamin Catsburg zijn de bedenker van de datebox en zijn het bedrijf Ludus date box begonnen. Ze zijn bij ons in de studio.


Ludus date box, waar komt die naam vandaan?

Die naam komt uit het Grieks. In het Grieks zijn er acht woorden voor liefde. In Nederland hebben wij er maar één, dat is een beetje suf! Wij hebben gekozen voor een van de Griekse woorden voor liefde, Ludus. Dat staat voor speelse liefde, voor plezier maken, voor flirten. Iets wat elke relatie nodig heeft, ook als je al langer samen bent.


Ludus staat voor speelse liefde, plezier maken, flirten!

Hoe kom je op zo’n idee?

We houden zelf van daten, elke week proberen we een date in te plannen. Zo houden wij de energie erin! We verzinnen soms creatieve, gekke dingen en soms ook gewoon iets heel normaals. Vrienden begonnen ons te vragen of wij niet ook iets voor hun konden regelen, en eigenlijk is zodoende het idee voor Ludus geboren. Wij dachten: ‘Misschien kan dit ook wel op grotere schaal!’


Wat deden jullie dan zoal?

Ik moet denken aan een keer dat wij bestuurbare helikoptertjes hadden gekocht waarmee wij een parcour gingen afleggen om te strijden tegen elkaar en te zien wie dat het snelste kon. Die avond belde vrienden aan en voelden wij ons wel een beetje betrapt. Maar deze vrienden zeiden gelijk, “Oh dat willen wij ook, waar hebben jullie dat gehaald!”


Wie is er beter in de dates bedenken?

Benjamin, absoluut! Benjamin is echt creatief, hij is de creatieve kant van Ludus. Dorien doet graag mee, zij is de enthousiaste cheerleader.


Jullie zijn getrouwd en hebben een leuke tijd achter de rug met het daten. Maar jullie doen het nog steeds zei je net?

Ja, elke week proberen wij een date avond te organiseren. Dit is hoe het gaat: We doen samen leuke dingen en dan denken we, dit kunnen we ook in een box stoppen!


Wat als je een partner hebt die niet zo creatief is, is het dan lastiger om te daten?

Daarvoor zijn deze boxen perfect! Als je niet zo’n creatieveling in je relatie hebt die het kan verzinnen (of als jij als niet-creatieveling een keer iets leuks wilt organiseren, of als je gewoon een keer lekker makkelijk iets ludieks wil doen). De box wordt thuisgestuurd, alles zit erin zodat je meteen klaar bent om te daten. Want hoe vaak gebeurt het niet dat je een avond gepland hebt en dan vervolgens door drukte (of gebrek aan creativiteit) toch zoals altijd op de bank belandt? En nu heb je dan dus zo’n date box!


Wil je een originele date zonder zelf veel moeite te doen? Bestel een date box!

Denk je dat je je partner anders hebt leren kennen (door te daten) op deze manier?

Je ziet elkaar in een andere sfeer, niet per se in een andere omgeving want dit zijn thuisdates. Maar doordat je wat anders doet, leer je elkaar op een andere manier kennen. Hoe reageert je partner als die bijvoorbeeld moet schilderen wat die niet zo goed kan?


Wat zit er in de box?

Er zijn verschillende smaken, dus dat is heel leuk! Op de website kan je zien wat erin zit dus het is geen verrassing voor jou. Maar als jij het cadeau geeft, dan is het voor je partner natuurlijk wel een verrassing. Een voorbeeld is de schilder box, daar zitten alle spullen in om een portret van elkaar te maken. Deze box heet Little Picasso. Je duikt ook een beetje in het leven van Picasso en je gaat dan elkaar schilderen. Met gespreksstarters (vragenkaartjes) word je getriggerd om op een nieuwe manier naar elkaar te kijken.


Nou hebben jullie van iets heel positiefs in jullie eigen leven een onderneming gemaakt. Hoe is dat traject om een bedrijf op te zetten?

Uitdagend, en ook heel leuk. Wij wilden altijd wel iets gaan doen. Een jaar geleden zijn wij gestart met een grote pilot, wij hebben 60 koppels de boxen laten testen. We zijn toen gaan kijken ‘heeft dit waarde voor mensen?’ En in die pilot zagen we echt dat mensen teruggaven dat ze mooie avonden hebben gehad, bijzondere avonden. Dat er een sparkle was tijdens de dates!


Die boxen zijn leuk voor mensen die net aan het begin van een relatie staan?

Ook, maar wij focussen ons op bestaande relaties. Als je in een bestaande relatie zit ken je misschien soms de sleur of dat je op zoek bent naar een nieuwe impuls, dan kan je een date box bestellen! (Het maakt dus niet uit hoe lang je al samen bent!)


Zit er ook een ondeugende box bij?

Zeker, de boxen zijn zo spannend te maken als je zelf wilt. Wij geven daar in sommige boxen ook suggesties voor. Ludus komt vanuit het woord Ludiek. Wij proberen altijd een ludieke twist aan de boxen te geven.


Welke box vinden jullie eigenlijk het leukst?

Dorien vindt Licht het leukst. Bij Licht ga je kaarsen maken. Dit is mijn favoriet omdat het een van de dates is waarmee het voor ons begon. Deze date bestond dus al voordat Ludus bestond. Ik heb er zelf mooie herinneringen aan. Benjamin heeft een ander antwoord. Voor hem is het Crazy88. Dat is een heel mooi concept waarbij je 88 gekke opdrachten gaat doen in en rondom het huis waarbij je zeker ook het randje gaat opzoeken. Wie de meeste punten verzamelt is het meest gek van het stel!


Hoe groot willen jullie groeien?

Het liefst willen we dat elk koppel in Nederland zo’n date box gaat doen omdat we geloven in de kracht ervan, in het plezier en dat elk stel het kan gebruiken! Maar we gaan zien waar het ons brengt.


Benieuwd welke box bij jullie past? Deze blog helpt jullie op weg!


20 weergaven

Comments


bottom of page