top of page

Drie ludieke Sinterklaas date ideeën + gespreksstarters


Sinterklaas is weer in het land.. Hoog tijd voor een Sinterklaas date! Nee, geen date met Sinterklaas, maar een date met Sinterklaas thema. Want hoe leuk is het om een date te organiseren die helemaal past in de tijd van het jaar? Vol verwachting klopt ons hart, lees hieronder verder voor drie ludieke Sinterklaas date ideeën en bijpassende gespreksstarters.

De hand van Sinterklaas die een Ludus date box vast houdt met een rode achtergrond

1. Sinterklaas poker oftewel pokeren met als inzet pepernoten of chocolademunten! Als de inzet verhoogd moet worden kan er natuurlijk ook gespeeld worden met kledingstukken.


2. Schoencadeau shoppen. Ga samen de stad in, naar jullie favoriete winkel(s) of nog leuker, ga naar een tweedehands winkel! Spreek een budget af en haal een ludiek schoencadeautje voor elkaar. Zet ‘s avonds beide je schoen, inclusief liedjes zingen (anders komt de Sint echt niet hoor!!) en laat je in de ochtend verrassen door wat je partner voor jou gekocht heeft.


O kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind!

3. Chocoladeletter versieren. Vaak kom je prachtig versierde chocoladeletters tegen in de winkel, maar wist je dat je dit ook zelf kunt doen? Kies je favoriete chocoladeletters, een gewone reep chocolade (in een andere kleur) en een assortiment aan toppings zoals mini marshmallows, pepernoten, spikkels of M&M's. Smelt de chocolade reep om deze als 'lijm' te gebruiken en plak vervolgens de toppings op de letter. De gesmolten chocolade kan ook dienen als decoratie. Verras elkaar met de creaties!


En natuurlijk, laten we niet vergeten om wat vragen toe te voegen om het gesprek op gang te brengen:

  • Hoe werd Sinterklaas vroeger bij jou thuis gevierd?

  • Wat is je leukste Sinterklaas herinnering?

  • Weet je nog hoe je er achter kwam dat Sinterklaas niet bestaat?

  • Wat is je favoriete Sinterklaas snoepgoed?

  • Wat vind jij van de manier waarop wij samen Sinterklaas vieren?

  • Houd jij van cadeaus krijgen? Waarom wel/niet?

  • Wat voor cadeaus krijg jij graag?


Sommige antwoorden weet je misschien allang van elkaar. Dikke tip: blijf nieuwsgierig naar je partner, we veranderen allemaal elke dag!


12 weergaven

Comments


bottom of page