top of page

Date night 12: Samen ijs maken

De temperaturen stijgen en in de avond is het langer licht, wat betekent dat het tijd is voor een verfrissende zomer date night. Het perfecte idee voor deze warme dagen: maak samen jullie eigen ijs! (Let op: je hebt geen ijsmachine nodig). Vandaag nemen we je mee op onze date night waarbij we zelf pistache ijs maken. Deze activiteit is niet alleen leuk en interactief, maar ook een geweldige manier om samen iets nieuws te creëren. Hier is een stap-voor-stap uitleg om jullie zomeravond onvergetelijk te maken.


Voorbereidingstijd: 30 minuten

Duur van de date: 60 minuten

Complexiteit: Makkelijk

Kosten: €


Zomer datenight : Ijs maken


Thema’s van de date:

Relax | Goedkoop | Makkelijk | Snacks | Eten | Kidsproof | DIY


Benodigdheden

  • Ingrediënten voor jullie favoriete ijs

  • Keukenmachine of blender

  • Schaal

  • Diepvries


 

Stap 1: Welke smaak willen jullie?

Voordat jullie aan de slag gaan, is het belangrijk om te kiezen welk ijs jullie willen maken. Ons advies: probeer jullie gezamenlijke lievelingssmaak te maken. Voor ons is dat pistache! We hebben dit heerlijk recept voor pistache mascarpone ijs gevonden. Zorg ervoor dat je de juiste ingrediënten in huis haalt. Tip: als je geen ijsmachine hebt, zoek dan naar recepten waarbij je deze niet nodig hebt.


Date tip: Zet een zomerplaylist op met jullie favoriete nummers – van chill tunes tot romantische deuntjes.


Stap 2: Smaak maken

Tijd om het ijs te maken. Het komt aan op samenwerken, omdat er een aantal stappen tegelijkertijd uitgevoerd moeten worden. Door de populariteit van pistache waren de pistachepasta en de gepelde pistachenoten uitverkocht, dus moesten we zelf de nootjes pellen en onze eigen pasta maken. Dit duurde lang! Na het bereiden van de pistachepasta was het tijd om alle ingrediënten samen te blenden.


Stap 3: Ice, Ice Baby

Als je de ingrediënten hebt gemixt, is het tijd om te wachten. Het nadeel van deze date is dat je niet meteen kunt genieten van het ijs. Als je geen ijsmachine hebt, is het een goede tip om het ijs elk half uur even om te roeren. Tijdens dit moment kun je je date night verrijken door samen lekker buiten te zitten, een spelletje te spelen of samen een serie te kijken.


Stap 4: Samen Genieten

Het geduld wordt beloond! De volgende dag kunnen jullie genieten van het zelfgemaakte pistache ijs. Schep het ijs op en neem de tijd om het mooi te garneren. Als je een flinke bak maakt, kun je nog lang nagenieten van jullie date night. En als het goed is, proef je de liefde erin terug.


Maak van jullie warme zomeravonden iets speciaals met deze verfrissende en leuke date night. Smakelijk!


 

Zo zag onze date eruit: 

Comments


bottom of page