top of page

Date 5 Vlieg met helikopters door jullie huis

Laat alle remmen los en stijg samen naar nieuwe hoogten, want tijdens deze date vliegen jullie met een helikopter door het huis. Stippel samen een parcours uit, zorg ervoor dat jij het snelst het parcours aflegt en ontdek wie van jullie de beste helikopterpiloot is! Het is de perfecte gelegenheid om je partner te verrassen (deze date scoort goed onder mannen). Dus waar wacht je nog op? Dit is hét moment om de Ludus liefde, de spelende liefde, voor elkaar aan te wakkeren!


Voorbereidingstijd: 30 min

Duur van de date: 60-90 minuten

Complexiteit: Hard

Kosten: €€  (+/- 30 euro)Date night: Helikopter vliegen

Thema’s van de date

Play | Competitite | Herbruikbaar 


Benodigdheden 

  • RC / bestuurbare helicopter

  • Ballonnen

  • Hoepels 

  • Plakband / Touw 

  • Obstakels waar je om of doorheen kan vliegen


 

Stap 1: Koop de juiste RC-helikopter

Voor deze date night is een bestuurbare helikopter van essentieel belang. Met het grote aanbod op de markt is het belangrijk om de juiste te kiezen. Let vooral op de vliegduur en oplaadtijd van de helikopter. Meestal varieert de vliegduur rond de 10 minuten, terwijl de oplaadtijd snel oploopt tot meer dan 60 minuten.


Als je samen wilt strijden met twee helikopters, vraagt dit om een iets grotere investering, maar het biedt de mogelijkheid om tegelijkertijd te vliegen. Zorg er in dat geval voor dat je verschillende modellen hebt of een helikopter die op een andere frequentie kan worden ingesteld.


Om het makkelijk te maken hebben we een aantal helikopters op een rij gezet! De goedkopere helikopters zijn allemaal  bedoeld voor binnen. 


MJX T53 - €26,96

Syma S107 - €27,95

 

Bekijk hier de date! 

Stap 2: Obstakels 

Er kunnen obstakels binnen je relatie zijn waarvan je het liefste wilt dat ze er niet zijn. Maar tijdens deze date wil je juist met obstakels te maken hebben, ze worden een bron van plezier! Gebruik attributen in huis (zoals tafel of stoelen) waar je omheen of doorheen kan vliegen. Wij hebben zelf een paar extra hoepels aangeschaft om het nog spannender te maken, dit kan vaak al tegen een lage prijs. Let op: het besturen van de helikopter kan al een uitdaging op zich zijn, maak het dus niet te moeilijk. 


Voeg ballonnen toe voor een extra dosis plezier. Gebruik ze als obstakels, maar wees voorzichtig - als je een ballon laat knappen, kan dat strafseconden opleveren ;) 


Stap 3: Fit to Fly

Neem vooraf de tijd om te oefenen! Aangezien het even duurt voordat de helikopters zijn opgeladen, is het handig om vooraf al vertrouwd te raken met het besturen ervan. Zorg ervoor dat jullie allebei voldoende voorbereidingstijd hebben. In het begin kan het even wennen zijn, maar al snel zal je ontdekken dat je een hele steile leercurve hebt en de helikopter onder controle krijgt. Allebei klaar met oefenen? Laad de Helikopter weer goed op. 


Tip!

Heeft de helikopter een afwijking naar links of rechts? Op de controller zit vaak een knopje om afwijking te corrigeren. 


Stap 4: Bepaal samen het parcours 

Het moment suprême, de date night is aangebroken! Bepaal samen het parcours dat jullie gaan afleggen en bouw het op! Gebruik verschillende attributen als obstakels en hang eventueel de ballonnen en hoepels op. Voor een extra detail kun je het onderstaande bestand downloaden en printen: een heliplatform. 


Stap 5: Vlieg en manoeuvreer door het parcours

Het is tijd om de lucht in te gaan. Bepaal samen wie als eerste gaat. Start de stopwatch en leg het parcours af. Wie het snelste de het parcours aflegt die wint! Je kunt meerdere pogingen doen of het parcours aanpassen voor een nieuwe uitdaging. Laad de helikopter op tijdens momenten dat je niet vliegt. 


Regels tijdens het vliegen:

  • Als er een ballon knapt, krijg je 20 seconden straftijd.  

  • Als je helikopter neerstort, plaats je deze terug na het laatste obstakel en hervat je vanaf daar de vlucht.


Namens de Ludus crew wensen wij jullie een hele fijne vlucht! 


 

Wist je dat? 

Door deze date zijn wij gestart met Ludus! Tijdens de corona tijd zochten we naar manieren om ons huis om te toveren tot de plek waar we samen onvergetelijke herinneringen maken.  Tijdens deze date ontdekten we de magie van samen leuke dingen doen in je eigen huis! Sindsdien hebben we talloze thuisdates gehad en zijn we begonnen met het samenstellen van de beste dates in date night boxen!


 

Comentários


bottom of page